Kunst, kultur og historie omkring Løkken

Guidede ture i historiens fodspor, kunst i fortovsbelægningen, i gadebilledet og i gallerier og masser af kulturelle tilbud - se hvad Løkken kan tilbyde dig!

Løkkens historie

Meget af Løkkens historie vil I kunne opleve ved at gå en tur langs stranden, i klitterne og ned ad stræder i byen. Et besøg på Løkken Museum og Kystfiskerimuseet er sammen med Løkken Billedesamling giver også et indblik i byens historie, og en forståelse og viden af Løkkens gang. Denne viden kan du fordybe dig i på Løkken Lokal Historiske Arkiv, som huser på Løkken Skole.

Kunst og kunsthåndværk

Rundt om i byen ses flere skulpturer skabt at lokale kunstnere. Brochuren Kunst i Løkken er en god vejviser til dem, til gallerierne og andre kunstoplevelser i og uden for byen.

I Løkken kan bl.a. nævnes Galleri Løkken ved kunstmaler John Kristensen, som om sommeren ofte ses i by- eller strandbilledet bag et stafeli. Besøg også gallerierne Løkken Kunst, Galleri Korsholm, Galleri Friis og de skiftende udstillinger i Kunstpavillonen på Sdr. Strandvej. Galleri Munken lige syd for Løkken er også et besøg værd. 

Glem ikke Bolcheriet på Torvet, et must for alle slikmunde - og til dem, som gerne vil det gamle håndværk og se bolcher blive lavet på gammeldags facon!

Besøg også Kunstbygningen i Vrå med Engelundsamlingen, Bombæk Lys i Borup og ikke mindst Børglum Kloster, der til dagligt har mange spændende udstillinger og arrangementer.

Lige øst for Løkken ligger Vrensted og Galleri PondCottage Art med bronzeskulpture og keramik. Og I Nr. Lyngby/Vittrup finder du både filteværkstedet Kajoli og Stenhuggergaarden ved Klaus Unger. 

Hold godt øje, når du kører rundt i området - der er mange spændende gallerier og kunsthåndværkere uden for byen, langs hoved- og landeveje og i de små byer! 

Kultur

De koncertglade bør lægge mærke til Løkken Koncerten i juli måned. Koncerten har hvert år aktuelle og populære bands på programmet og der er lagt op til en skøn dag for alle på Løkken Stadion.

2. weekend i juli - som regel dagen efter koncerten  - er der Vesterhavsmarch på strækningen Løkken-Grønhøj-Blokhus, arrangeret af Sct. Georg gilderne. En skøn tradition med et godt formål.  

Børglum Kloster dannede i 2011 rammen om TV2-julekalenderen "Ludvig og Julemanden" og du kan se udstillinger fra kulisserne til julemandens værksted og hule på klosteret. Uden tvivl et besøg værd for familier med børn, der har set julekalenderen - og børn der er glade for julemanden!

Klosteret danner hvert år desuden rammen om forskellig musik- og orgel-koncerter og specielt juleweekends med flot udsmykning og adgang til klosteres private gemakker trækker rigtig mange gæster til. 

For antikinteresserede er der hvert år i august antikmesse i Løkken Hallen. 

Del denne side

Løkken Museum

Løkken Museum

Kystfiskerimuseet

Kystfiskerimuseet Løkken

Følg Løkken Museum på facebook

Hold dig opdateret omkring åbningstider og arrangementer på Løkken Museum og Kystfiskerimuseet via facebook

Hør den gode historie

I Toppen af Danmark har vi samlet en række spændende fortællinger og aktive oplevelser for både børn og voksne. Her er alt lige fra egnsskrøner til spændende virksomhedsbesøg.

Læs mere om Den Gode Historie

Guidet tur ved Rubjerg Knude nord for Løkken

Tag på skønne kunstoplevelser i og omkring Løkken!

Arrangementer og seværdigheder i Løkken - om Løkkens historie

Tag på spændende oplevelser i byerne nær Løkken- der er mere end du aner!

Kirkerne i byen og i området omkring Løkken

Begivenheder og arrangementer i Løkken.

Inspiration til musikoplevelser i Løkken 

På Løkken Turistbureau har vi et bredt udvalg af litteratur om Løkken og vores egn. En god idé til læsning i sommerhuset, som værtindegave eller bare til den, som holder af Løkken.