Løkken Strand

Løkken strand med badehusene
Løkken strand er unik. Her kan du nyde stemningen med fiskerbådene, molen, vandaktiviteterne og de hvide badehuse.

Skøn badestrand

Oplev en af Nordeuropas dejligste strande; kilometerlang, børnevenlig, med fint sand og smukt rent vand. I sommerhalvåret står de mange hvide badehuse på stranden og lyser op og danner rammen om skønne badeferier for alle - børn, unge og voksne.

Fiskerbådene på Løkken strand

Fiskerne trækker stadig deres både op på stranden ved Sdr. Strandvej og lander dagens fangst blandt de gamle kuttere ved molen. Molen strækker sig langt ud i Vesterhavet og er et yndet sted for lystfiskere, der fisker fra molen med deres fiskestænger. Du kan opleve alt dette og tage et kig ned i kasserne med dagens fangst. 

Bunkere fra 2.Verdenskrig

Kører du mod nord langs stranden, møder du et levn fra 2. Verdenskrig. Mange bunkere er her kommet til syne, efterhånden som havet har taget af klitten. I dag bruges bunkerne som gode læsteder på dage, hvor vestenvinden byder op til flyvesand. Det er også muligt at klatre på og i de gamle bunkers. Dette skal dog gøres med forsigtighed, da der kan være skarpe kanter og rustent jern, der stikker ud.

Badestrand med bilkørsel og bilfri-zone

Bilkørsel er tilladt på næsten hele stranden og du kan samtidig vælge at opholde dig i den bilfri-zone nord og syd for læmolen om sommeren. Kørslen går problemfrit, hvor alle tager de nødvendige forholdsregler. Alternativet til bilkørslen på stranden ville være parkeringspladser i klitten, følgende ødelæggelse af det helt specielle klitlandskab og en voldsom sandflugt ind over byen.   

Du kan komme til stranden direkte fra byen via Ndr. Strandvej og direkte fra hovedvej 55 via Ny Strandvej. 

 

 

 

Del denne side

Strandvejret

Her kan du finde strandvejret og badevandstemperaturen på Løkken Strand.

Livreddere på Løkken Strand

Livredderne fra Trygfonden er med til at sikre Løkken Strand.
Du finder livredderne nær Ny Strandvej i skolernes sommerferie, fra juni til august. 

Lad din fantasi udfolde sig og byg en figur af strandens sand. 

Den hvide by

Den lange række af badehuse langs Løkken Strand kaldes også "Den hvide by" og er et af Løkkens vartegn fra maj-september. 

badehuse-paa-stribe

En forhenværende fisker fortæller om hvordan en dag på havet med LN 49 Stjernen fra Løkken kunne foregå før i tiden

Løkkens vartegn kan også betegnes "Løkken Skyline" fordi de fleste vartegn er placeret i klitlandskabet og kan ses fra stranden.

Nord for Løkken begynder den 12 km lange Lønstrup Klint med den næsten 100 meter høje Rubjerg Knude, hvor fyrtårnet er ved at sande til.

Tag børnene ved hånden og nyd områdets største "sandkasse" og den fantastiske udsigt fra toppen af Rubjerg Knude. Der arrangeres flere vandreture i området hele året rundt.